Maria Sirvent: «Els acords per la investidura no seran vàlids si es presenta un ple i un candidat fets a mida pel TC»


En el context actual d’excepcionalitat antidemocràtica en el que ens trobem, la CUP Crida Constituent només veu possible la defensa dels drets civils i polítics, vulnerats constantment per l'Estat Espanyol, mitjançant l’exercici de la desobediència, tant en relació al debat d'investidura com en relació a la materialització de drets polítics i socials. En aquest sentit i tal com s'ha dit en les reunions mantingudes amb JxCat i ERC durant els darrers dies, els acords per la investidura iniciarien de nou en el cas de que es proposés una investidura simbòlica o un altre candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya: «No participarem d'un ple fet a mida pel Tribunal Constitucional. Entenem que la investidura efectiva del candidat més votat significa un embat democràtic real amb l'Estat, per tant si el ple no es presentés en aquests termes, els acords assolits fins el moment iniciarien de nou», assegura la diputada Maria Sirvent. 

La CUP-CC considera que el retorn a la «normalitat autonòmica» significa perllongar indefinidament els efectes dels articles 155 i 135 de la constitució espanyola. Per això la CUP-CC demana tant a JxCat com a ERC honestedat, claredat i sinceritat en relació a si la seva acció política anirà encarada a la desobediència. a impulsar el Procés Constituent i avançar en polítiques socials o si seguiran posposant aquestes qüestions a una pugna partidista,  relacionada amb noms i quotes de partits. 

«No participarem d'un ple fet a mida pel Tribunal Constitucional. Entenem que la investidura efectiva del candidat més votat significa un embat democràtic real amb l'Estat, per tant si el ple no es presentés en aquests termes, els acords assolits fins el moment iniciarien de nou»